Stapelbedden

Stapelbedden

De kinderen van de basisschool slapen in stapelbedden in huisjes die gebouwd zijn in wooncirkels. We hebben vier wooncirkels bestaande elk uit vijf slaaphuizen en een badhuis. In de vier wooncirkels slapen de kinderen van de basisschool onder toezicht van “huismoeders”. Op de middelbare school slapen de leerlingen in slaapzalen, ook hier onder toezicht van huismoeders bij de meisjes en huisvaders bij de jongens.

Huidige situatie

Veel van de bestaande stapelbedden zijn al 20 jaar oud en nodig aan vervanging toe. De bedden zijn al diverse keren gerepareerd, maar het binnenwerk is stuk, waardoor reparatie niet meer mogelijk is. De lengtemaat van de oude bedden was toentertijd nog 1,80 meter, maar dat wordt voor de oudere studenten tekort. Zij zitten met smart te wachten op een bed waar ze zich goed in kunnen uitstrekken en weer heerlijk kunnen slapen.

nieuwe stapelbedden.pngWat zal er concreet gedaan worden?

Het aankopen van 100 nieuwe stapelbedden.

Wie en hoeveel mensen zullen hiervan rechtstreeks profiteren?

De 200 weeskinderen die in deze 100 bedden kunnen slapen.

Wat zal het lange termijn effect op de doelgroep zijn na voltooiing van het project?

Goede nachtrust is heel belangrijk voor ieder mens. Zeker voor kinderen die nog zoveel te leren hebben op school. Uitgeslapen kinderen kunnen zich beter concentreren, waardoor ze betere leerprestaties kunnen leveren, wat direct effect heeft op hun toekomst.

Kosten

De bedden kosten UGX 320.000 per stuk, dat komt neer op € 80,-. Er zijn ongeveer 100 bedden aan vervanging toe. Totale kosten € 8.000,-

Wilt u een bedrag doneren ten behoeve van de stapelbedden? Uw hulp is van harte welkom! 

Doneer

Sluiten