Home

VAN KANSARM NAAR KANSRIJK, GEEF EEN KIND EEN KANS!

Kinderhulp Afrika is een christelijke charitatieve organisatie die sinds 1987 omziet naar de meest kwetsbare kinderen in Oeganda, de weeskinderen. We bieden deze kinderen onderwijs, onderdak, geestelijke en medische verzorging. We willen hen zien opgroeien tot gezonde verantwoordelijke individuen die kunnen voorzien in hun eigen noden, op elk gebied van hun leven.

Noodfonds

De nood in Oeganda is groot. De Corona pandemie heeft de situatie voor de gezinnen, die het vaak toch al niet makkelijk hadden, verergerd. Door de lockdown konden velen niet werken. In Oeganda betekent geen werk, ook geen inkomsten met honger en armoede tot gevolg. 

Lees verder

Onze visie

Wij bieden de kinderen een veilige omgeving en voorzien ze van kwalitatief goed onderwijs zodat zij een kansrijke toekomst tegemoet gaan in de maatschappij. We willen de kinderen zien opgroeien tot gezonde verantwoordelijke volwassenen die kunnen voorzien in hun eigen levensbehoeften.

Lees meer

Sponsor een kind

Dit is helpen op een heel persoonlijke manier, voor elk weeskind op ons project zoeken wij een sponsorouder. Door verslagen, foto’s en tekeningen die u krijgt en de mogelijkheid om met ‘uw’ kind te schrijven kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van ‘uw’ kind. 

Ik wil een kind sponsoren

Sponsor een kind! 

Sponsoren is helpen op een heel persoonlijke manier. Voor elk weeskind op onze school zoeken wij een sponsorouder. Door schoolrapporten, foto’s en tekeningen die u krijgt en door de mogelijkheid om met ‘uw’ kind te schrijven blijft u op de hoogte van de ontwikkeling van het kind. We merken aan de kinderen dat het veel voor ze betekent om een sponsorouder of -familie in Nederland te hebben.

Paul

Paul is geboren in 2013. Hij werd bij ons gebracht door zijn oma. Paul woont bij haar sinds het overlijden van zijn moeder. Zijn vader overleed al voordat Paul geboren werd. Zijn moeder was zwanger van Paul en kwam er tijdens haar zwangerschap achter dat ze zelf ziek was.

Lees meer

Baker

Baker is geboren in 2014. Baker werd afgewezen en verlaten door zijn moeder. Zijn vader is dakloos en gebruikt drugs. Baker zwierf met hem over straat. Zijn vader gaf hem regelmatig ook wat drugs. Een bezorgde dame zag Baker op straat. Het raakte haar diep dat hij er zo slecht aan toe was.  

Lees meer

Jeremiah

Jeremiah werd geboren in 2009. Zijn moeder was toen nog een tiener die in de tweede klas van de middelbare school studeerde. De vader verdween nadat hij zich realiseerde dat hij iemands dochter zwanger had gemaakt en is nooit op bezoek gekomen om te erkennen dat hij de vader is. 

Lees meer

Nieuws

covid640px.png

Corona

Wij proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de situatie in Oeganda tijdens deze pandemie, door u te blijven informeren hoe het met uw sponsorkind vergaat. Tevens helpen wij in Oeganda waar nodig d.m.v. het noodfonds om zo de kinderen, gezinnen, maar ook personeel te ondersteunen.

Lees meer

Crowdfunding

Music school

Projecten

Er zijn altijd sponsorprojecten waar we geld voor proberen op te halen, want wensen en noden blijven er altijd in Oeganda.

Bekijk ze hier

Noodfonds

eten.jpg

Voedselhulp

De pandemie heeft de situatie voor de gezinnen, die het vaak toch al niet makkelijk hadden, verergerd. Voor hen is het bijna onmogelijk om voedsel te kopen. In Oeganda betekent geen werk, ook geen inkomsten. Ook de gezinnen waar onze sponsorkinderen zijn ontkomen niet aan de problemen.

Lees meer

Aanmelding email nieuwsbrief

Sluiten