Home

VAN KANSARM NAAR KANSRIJK, GEEF EEN KIND EEN KANS!

Kinderhulp Afrika is een christelijke charitatieve organisatie die sinds 1987 omziet naar de meest kwetsbare kinderen in Oeganda, de weeskinderen. We bieden deze kinderen onderwijs, onderdak, geestelijke en medische verzorging. We willen hen zien opgroeien tot gezonde verantwoordelijke individuen die kunnen voorzien in hun eigen noden, op elk gebied van hun leven.

Noodfonds

De nood in Oeganda is groot. De Corona pandemie heeft de situatie voor de gezinnen, die het vaak toch al niet makkelijk hadden, verergerd. Door de lockdown konden velen niet werken. In Oeganda betekent geen werk, ook geen inkomsten met honger en armoede tot gevolg. 

Lees verder

Onze visie

Wij bieden de kinderen een veilige omgeving en voorzien ze van kwalitatief goed onderwijs zodat zij een kansrijke toekomst tegemoet gaan in de maatschappij. We willen de kinderen zien opgroeien tot gezonde verantwoordelijke volwassenen die kunnen voorzien in hun eigen levensbehoeften.

Lees meer

Sponsor een kind

Dit is helpen op een heel persoonlijke manier, voor elk weeskind op ons project zoeken wij een sponsorouder. Door verslagen, foto’s en tekeningen die u krijgt en de mogelijkheid om met ‘uw’ kind te schrijven kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van ‘uw’ kind. 

Ik wil een kind sponsoren

Sponsor een kind! 

Sponsoren is helpen op een heel persoonlijke manier. Voor elk weeskind op onze school zoeken wij een sponsorouder. Door schoolrapporten, foto’s en tekeningen die u krijgt en door de mogelijkheid om met ‘uw’ kind te schrijven blijft u op de hoogte van de ontwikkeling van het kind. We merken aan de kinderen dat het veel voor ze betekent om een sponsorouder of -familie in Nederland te hebben.

Jonathan

Jonathan is geboren in 2003. Jonathan is opgevoed door zijn moeder. Zij is een alleenstaande vrouw. Ze heeft psychische problemen en is erg ziek, ze leidt aan de ziekte Aids. Jonathans’ oma heeft er voor gezorgd dat hij de basisschool kon doorlopen, maar in 2018 heeft zij Jonathan naar zijn tante gestuurd.

Lees meer

Rashida

Rashida is geboren in 2007. Haar vader was ernstig ziek. Zijn lichaam werd steeds zwakker totdat hij in 2019 overleed. Rashida komt uit een groot gezin en haar moeder worstelt om rond te komen.  Rashida gaat daarom in eerste instantie bij haar tante wonen na het overlijden van haar vader.

Lees meer

Tito

Tito is geboren in 2009. Bij zijn geboorte kwamen zijn ouders erachter dat ze beide HIV positief waren. Ze beschuldigden elkaar van de ziekte en uiteindelijk leidde dit tot een scheiding. Tito en zijn oudere broer bleven bij hun vader wonen. Hij was timmerman. In 2015 kreeg hij longproblemen.

Lees meer

Nieuws

covid640px.png

Corona

Wij proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de situatie in Oeganda tijdens deze pandemie, door u te blijven informeren hoe het met uw sponsorkind vergaat. Tevens helpen wij in Oeganda waar nodig d.m.v. het noodfonds om zo de kinderen, gezinnen, maar ook personeel te ondersteunen.

Lees meer

Crowdfunding

Music school

Projecten

Er zijn altijd sponsorprojecten waar we geld voor proberen op te halen, want wensen en noden blijven er altijd in Oeganda.

Bekijk ze hier

Noodfonds

eten.jpg

Voedselhulp

De pandemie heeft de situatie voor de gezinnen, die het vaak toch al niet makkelijk hadden, verergerd. Voor hen is het bijna onmogelijk om voedsel te kopen. In Oeganda betekent geen werk, ook geen inkomsten. Ook de gezinnen waar onze sponsorkinderen zijn ontkomen niet aan de problemen.

Lees meer

Aanmelding email nieuwsbrief

Sluiten