Home

VAN KANSARM NAAR KANSRIJK, GEEF EEN KIND EEN KANS!

Kinderhulp Afrika is een christelijke charitatieve organisatie die sinds 1987 omziet naar de meest kwetsbare kinderen in Oeganda, de weeskinderen. We bieden deze kinderen onderwijs, onderdak, geestelijke en medische verzorging. We willen hen zien opgroeien tot gezonde verantwoordelijke individuen die kunnen voorzien in hun eigen noden, op elk gebied van hun leven.

Sponsor een kind

Dit is helpen op een heel persoonlijke manier, voor elk weeskind op ons project zoeken wij een sponsorouder. Door verslagen, foto’s en tekeningen die u krijgt en de mogelijkheid om met ‘uw’ kind te schrijven kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van ‘uw’ kind. 

Ik wil een kind sponsoren

Onze visie

Wij bieden de kinderen een veilige omgeving en voorzien ze van kwalitatief goed onderwijs zodat zij een kansrijke toekomst tegemoet gaan in de maatschappij. We willen de kinderen zien opgroeien tot gezonde verantwoordelijke volwassenen die kunnen voorzien in hun eigen levensbehoeften.

Lees meer

Corona noodfonds

Hoe is het nu in Oeganda? Op de campus? Met de kinderen? U leest hier over de gevolgen van het virus. 

Tevens richten we ons op het bieden van hulp aan de gezinnen die het financieel zwaar hebben. Lees hier meer over. 

Vertel mij meer

Sponsor een kind! 

Sponsoren is helpen op een heel persoonlijke manier. Voor elk weeskind op onze school zoeken wij een sponsorouder. Door schoolrapporten, foto’s en tekeningen die u krijgt en door de mogelijkheid om met ‘uw’ kind te schrijven blijft u op de hoogte van de ontwikkeling van het kind. We merken aan de kinderen dat het veel voor ze betekent om een sponsorouder of -familie in Nederland te hebben.

Ronald

Ronald is geboren in 2010. Ronald ging naar school toen hij 4 jaar oud was, maar toen hij 6 jaar was overleed zijn moeder aan hepatitis B. Hierdoor stopte Ronald met zijn scholing. In het jaar daarop overleed ook zijn vader aan dezelfde ziekte. Zijn broer is een motor koerier, met zijn inkomsten onderhoud hij het gezin. 

Lees meer

Precious

Precious is geboren in 2011. Precious leefde een normaal leven, totdat haar vader in 2015 een hartaanval kreeg. Hij heeft het niet overleefd. Precious woonde met haar moeder in een huur huis. Toen de eigenaar zijn huurde wilde ontvangen, kon haar moeder het niet betalen. Ze werden uit het huis gezet. 

Lees meer

Tito

Tito is geboren in 2009. Bij zijn geboorte kwamen zijn ouders erachter dat ze beide HIV positief waren. Ze beschuldigden elkaar van de ziekte en uiteindelijk leidde dit tot een scheiding. Tito en zijn oudere broer bleven bij hun vader wonen. Hij was timmerman. In 2015 kreeg hij longproblemen.

Lees meer

Nieuws

Irene

Bedrag tot 1 sept. behaald

Dank jullie wel! Vorige maand deden wij een oproep waarin we hulp vroegen om de salarissen van ons personeel te kunnen blijven uitbetalen en deze gezinnen te blijven voorzien van geld voor maaltijden. Op deze oproep is massaal gereageerd en wij zijn ontzettend dankbaar voor alle giften die we mochten ontvangen. Het benodigde bedrag hiervoor tot 1 september is behaald! Uiteraard zijn de personeelsleden en hun gezinnen ontzettend dankbaar! Irene bedankt in een filmpje!

Bekijk het filmpje

Crowdfunding

Music school

Projecten

Er zijn altijd sponsorprojecten waar we geld voor proberen op te halen, want wensen en noden blijven er altijd in Oeganda.

Bekijk ze hier

Noodfonds

eten.jpg

Voedselhulp

De nood is nog niet voorbij helaas. De Corona pandemie heeft de situatie voor de gezinnen, die het vaak toch al niet makkelijk hadden, verergerd. Voor hen is het bijna onmogelijk om voedsel te kopen. Want in Oeganda betekent geen werk, ook geen inkomsten. Ook de gezinnen waar onze sponsorkinderen zijn ontkomen niet aan de problemen. Waar er nood was hielpen wij de gezinnen al, maar het aantal gezinnen wat hulp nodig heeft stijgt de laatste weken hard.

Lees meer

Aanmelding email nieuwsbrief

Sluiten