Periodieke Schenking

Als u met regelmaat doneert aan Kinderhulp Afrika, kunt u ons op een eenvoudige manier meer laten ontvangen zonder dat u netto meer schenkt.

Hoe kunt u met hetzelfde bedrag toch meer schenken aan Kinderhulp Afrika?

Dit kan door een periodieke schenking vast te leggen. Dat kost u niets, maar geeft ons wel de mogelijkheid om voor meer kinderen zorg te dragen.

Voorbeeld

Stel, uw belastbaar inkomen is € 40.000,- per jaar en u doneert maandelijks € 25,- aan Kinderhulp Afrika, dat is per jaar € 300,-. Dit is minder dan de drempel van 1% die de belastingdienst hanteert. Daarom kunt u deze gift niet van de belasting aftrekken. Wanneer u de gift als periodieke schenking laat vastleggen kan dit wel. Ook als u de bovengrens van 10% van uw inkomen passeert, kunt u via een periodieke schenking toch de volledige gift aftrekken van de belasting.

Een periodieke schenking heeft een looptijd van minimaal 5 jaar. U kunt hem in maandelijkse termijnen betalen.

Sinds januari 2014 is het mogelijk om via een ‘onderhandse schenkingsovereenkomst’ zo’n periodieke schenking vast te leggen. Tussenkomst van een notaris is hiermee niet meer nodig.

Klik hier voor de schenkingsovereenkomst

Mocht u van deze ‘onderhandse schenkingsovereenkomst’ gebruik willen maken, print dan de formulieren en vul uw gegevens in. U kunt het formulier, ingevuld en ondertekend naar ons sturen (Postbus 70, 1430 AB Aalsmeer). Wij zullen u een getekende kopie retour sturen.

Wilt u meer informatie ontvangen? Of heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres info@kinderhulp-afrika.nl.

Sluiten