Gezondheidszorg

Kliniek

De kliniek vervult een cruciale rol in de zorg voor onze kinderen en mensen uit de omliggende dorpen.

Het aantal sterfgevallen in Oeganda zou drastisch teruggebracht kunnen worden wanneer er in het land een betere gezondheidszorg zou zijn. Nog steeds sterven grote aantallen mensen aan ziekten die prima te behandelen zijn, zoals malaria.

In de omgeving van de campus was oorspronkelijk geen dokterspraktijk, EHBO-post of kliniek. In 1997 openden wij op het terrein van de campus een kleine kliniek, die in latere jaren werd uitgebreid. Een arts en een tandarts houden dagelijks spreekuur, en verlos- en verpleegkundigen zijn vierentwintig uur per dag beschikbaar voor bevallingen en eerste hulp. Wij beschikken over een echografieapparaat, een hematologie analysator en een laboratorium waar bloed en urine kunnen worden onderzocht. Ook nemen we deel in overheids vaccinatie - en HIV programma's. 

De kliniek speelt inmiddels een belangrijke rol op de campus, maar vooral ook voor de mensen uit de omliggende dorpen Nsasa, Nabasuqwe, Namugongo en Jjanda. De kliniek wordt bezocht door ongeveer vijftig patiënten per dag. Vele levens zijn er gered en duizenden baby’s zijn er geboren.

Een andere grote bijdrage aan de volksgezondheid is schoondrinkwater. Op het terrein staan twee watertorens met een inhoud van 20.000 liter. Vanuit diep onder de grond wordt hierin schoon drinkwater opgepompt  De campus is  altijd voorzien van drinkwater. Dat leveren wij ook aan een deel van de ons omringende bevolking.

Sluiten