Schoolmeubilair

Aanpassen schoolmeubilair i.v.m. Covid19


Huidige bankjesNa bijna 2 jaar gesloten te zijn geweest, mochten afgelopen januari de scholen in Oeganda weer open. De pandemie heeft er voor gezorgd dat het land voor lange tijd in lockdown was. De scholensluiting in Oeganda was de langste ter wereld. Ook onze campus mocht na de lange sluiting haar deuren weer openen. Op de campus staan o.a. een basisschool, een middelbare school en een vakschool. In totaal ontvangen hier 850 leerlingen onderwijs.

Huidige situatie
De opening van de scholen gaat gepaard met een groot aantal voorwaarden. Eén van de voorwaarden is dat elk kind zijn eigen tafel moet hebben. Een groot aantal klassen heeft dit, maar nog niet alle klassen. Zij zitten op bankjes met 2 of 3 leerlingen. Op korte termijn moeten er nog 170 “single seaters” gemaakt worden.

Het project

Klas met single seatersWat zal er concreet gedaan worden?
Een “single seater” bestaat uit een bankje en tafel in één. Dit meubilair wordt met de hand vervaardigd uit hout, is zeer stevig en gaat jaren mee.

Wie en hoeveel mensen zullen hiervan rechtstreeks profiteren?
De 170 leerlingen van de basisschool die nu nog hun banken met elkaar delen.

Wat zal het lange termijn effect op de doelgroep zijn na voltooiing van het project?
De aankoop bij deze single seaters is van groot belang om aan de voorwaarden van de Oegandese overheid te kunnen voldoen. Tevens kunnen de leerlingen, door apart van elkaar te zitten, ook beter afstand van elkaar bewaren en zo voorkomen dat ze elkaar besmetten met Covid-19.
 
Single Seaters  (1200 x 300 px) (2)

Helpt u mee het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen?
Doneren kan via onderstaande doneer button of door een gift over te maken naar IBAN 5066 t.n.v. St. Kinderhulp Afrika

Doneer

Sluiten