Jongerenreis

Jongerenreis

19 juli t/m 2 augustus 2025

Bouw mee! 

Ga jij het avontuur aan? In de zomer van 2025 organiseert Kinderhulp Afrika een reis naar Oeganda. Speciaal voor jongeren van 18 t/m 24 jaar! Het is een reis waar je samen met leeftijdsgenoten heel praktisch aan de slag gaat op onze campus in Namugongo. Het wordt een reis om nooit te vergeten! Een reis met impact voor jou én de kinderen. 

Wanneer?

De reis is van 19 juli t/m 2 augustus 2025. Afhankelijk van de ticketprijzen kan de begin- en einddatum 2-3 dagen afwijken. Je hoort dit natuurlijk op tijd.  

Waar ga je naartoe? 

Je gaat naar onze campus in Namugongo. Hier helpt Kinderhulp Afrika samen met Children's Welfare Mission ruim 1000 kinderen. Veel van hen zijn wees. Ze wonen op de campus en gaan hier ook naar school. Twee weken lang maak jij het leven van deze kinderen van heel dichtbij mee! 

Wat ga je doen?

Op onze campus ga je praktisch helpen! Denk aan klussen, bouwen of schilderen, net wat op dat moment het meest nodig is. Ook organiseer je leuke sport- en spelactiviteiten voor de kinderen of een knutselmiddag voor de kleuters. Daarnaast help je mee met het uitdelen van maaltijden aan de kinderen. Wanneer je een medische achtergrond hebt, dan is het ook mogelijk om tijdens de reis mee te gaan op outreach naar de omliggende dorpen om daar medische hulp te geven. 

Een aantal voorbeelden van wat je gaat doen:

  • Speeltoestellen of gebouwen schilderen
  • Meehelpen met bouwen of klussen
  • Sport en spel met de kinderen
  • Knutselmiddag voor de kleuters
  • Uitdelen van maaltijden aan de kinderen
  • Evt. op outreach naar de dorpen voor medische hulp

Samen met andere jongeren

De reis is interkerkelijk. Hoe gaaf is het om samen met leeftijdsgenoten uit andere kerken op te trekken? In de avonden is er vaak een bijbelstudie of praat je door over allerlei geloofsonderwerpen. Ook geestelijk word je deze reis opgebouwd! 

Daarnaast maak je ook kennis met het land. Met eigen ogen zul je zien waarom Oeganda de parel van Afrika wordt genoemd. Je bezoekt in ieder geval een mooie waterval en maakt een boottocht over de Nijl. 

Kosten

De kosten van de reis zijn € 1.950,- per persoon. Dit is inclusief de vliegticket, verblijfkosten, maaltijden, vervoer en excursies.

Niet in de prijs inbegrepen zijn: Visa ($ 50), inentingskosten van vaccinaties en preventieve malariamedicatie en een reisverzekering (verplicht).

Kom in actie!

Naast je eigen kosten voor de reis dagen we je uit om niet met lege handen aan te komen. Kom jij vooraf in actie voor de kinderen in Oeganda? Het streefbedrag is € 1.000 per persoon. Natuurlijk helpen we je graag met ideeën voor leuke sponsoracties, promotiemateriaal en apps die je helpen om geld in te zamelen. En… zorg jij voor een nieuwe sponsorouder? Dan is dat al € 250 waard.

Aanmelden

Leuk als je mee op reis gaat! Je kunt je aanmelden via onderstaande button. Lees vooraf goed de aanvullende informatie en voorwaarden. Aanmelden kan tot 31 oktober 2024. 

Aanmelden

Neem alvast een kijkje op onze campus! 

Sluiten