Sanitaire voorzieningen

Renovatie sanitaire voorzieningen

Achtergrondinformatie

In 2005 werd de huidige vakschool (geopend in 2002) op de campus in Oeganda uitgebreid met een middelbare school, genaamd Namugongo Secondary Vocational School (NSVS). In de loop d’r jaren werden er slaapzalen en toiletruimten gebouwd voor de studenten. Er gaan 550 leerlingen (verhouding jongens/meisjes is 50/50) naar onze middelbare school. Zoals gewoonlijk in Oeganda slapen deze leerlingen op de campus van de school. We hebben zowel meisjesslaapzalen als jongensslaapzalen.

De sanitaire voorzieningen bij de jongensslaapzalen waren ernstig verouderd en voldeden niet meer aan de eisen. Toen deze gebouwd werden, meer dan 15 jaar geleden, waren er 150 studenten die daar gebruik van maakten. Thans is dit aantal gestegen naar 275 leerlingen. Dit vroeg om dringende aanpassingen en vernieuwingen.

Het project

Wat is er concreet gedaan?
Alle 30 toiletten en douches zijn totaal vernieuwd. De wanden werden gestript, daarna opnieuw betegeld. Er werden nieuwe kunststof deuren en kozijnen aangebracht. Sanitair en leidingwerk zijn vervangen, ventilatie wordt uitbreid en er werden een aantal transparante dakplaten aangebracht voor meer daglicht. Verder werd het riolering systeem aangepast en een extra septic tank gemaakt.

Resultaat
We zijn ontzettend dankbaar dat we de renovatie van deze sanitaire voorzieningen hebben kunnen uitvoeren. De toiletten en douches kunnen nu weer jaren mee!

Bouwproces renovatie sanitaire voorzieningen

Sluiten