Woonhuis hoofd basisschool

Woonhuis hoofd basisschool

Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat het woonhuis voor het hoofd van de lagere school is gerealiseerd!

Op onze campus zijn er ongeveer 300 kinderen die naar onze lagere school gaan. Deze school bestaat uit de klassen P1 t/m P7. De kinderen slapen gedurende de schooltrimesters op onze campus, zoals dat gebruikelijk is op Oegandese scholen. In de schoolvakanties gaan ze terug naar hun voogden in de dorpen waar ze vandaan komen, zodat ze verbonden blijven met hun stam en cultuur. In Oeganda is het een vereiste dat de leraren een woongedeelte op de schoolcampus krijgen, evenzo de directeur van de school.

Joshua_&_Mirjam.pngHet hoofd van onze basisschool Joshua is getrouwd met de Nederlandse Mirjam. Zij begeleidt de Nederlandse vrijwilligers op onze campus. Samen hebben ze een prachtige dochter Jenoah. 

Wat is er concreet gedaan?
Er is een huis gebouwd voor hun, die zo praktisch mogelijk is ingericht. Het huis bestaat uit een keuken, woonkamer, badkamer en een paar slaapkamers. Dit alles is één laags gebouwd.

Woord van dank

We zijn ontzettend dankbaar voor alle giften die we mochten ontvangen voor de bouw van het huis. Het is een mooi en degelijk huis geworden. Joshua, Mirjam en hun dochter Jenoah hebben hun intrek in het huis genomen en hebben het erg naar hun zin. In onderstaande videoboodschap spreken zij een woord van dank uit aan alle giftgevers die dit mogelijk hebben gemaakt. 

Foto's van de bouw van het huis

Sluiten