Woonhuis hoofd basisschool

Woonhuis hoofd basisschool

Op onze campus zijn er ongeveer 300 kinderen die naar onze lagere school gaan. Deze school bestaat uit de klassen P1 t/m P7. De kinderen slapen gedurende de schooltrimesters op onze campus, zoals dat gebruikelijk is op Oegandese scholen. In de schoolvakanties gaan ze terug naar hun voogden in de dorpen waar ze vandaan komen, zodat ze verbonden blijven met hun stam en cultuur. In Oeganda is het een vereiste dat de leraren een woongedeelte op de schoolcampus krijgen, evenzo de directeur van de school.

Joshua_&_Mirjam.pngHuidige situatie

Op dit moment woont het hoofd van de lagere school, Joshua, niet op onze campus. Aangezien dit een vereiste is volgens de Oegandese wet, dienen we hier snel verandering in te brengen. Tevens is het een vervelende situatie voor hem en zijn gezin. Joshua is nu veel van huis, omdat de taken van het hoofd veel aanwezigheid bij de leerlingen vereist. Onder andere ook op zaterdagen. Joshua is getrouwd met een Nederlandse vrouw, Mirjam. Zij begeleidt de Nederlandse vrijwilligers op onze campus. Wonen op onze campus zou ook voor haar een uitkomst zijn, zeker nu ze in december 2018 dochter Jenoah gekregen hebben. Naast de verplichting, is het dan ook de wens van het gezin om dichtbij te wonen. Daarom willen wij ze heel graag zo snel mogelijk van huisvesting op onze campus voorzien.

Het project

Wat zal er concreet gedaan worden?
Er zal een huis worden gebouwd voor hun, die zo praktisch mogelijk is ingericht. Het huis zal bestaan uit een keuken, woonkamer, badkamer en een paar slaapkamers. Dit alles zal één laags gebouwd worden.

Wie en hoeveel mensen zullen hiervan rechtstreeks profiteren?
Naast het gezin, zullen ook de leraren en de leerlingen van de lagere school én de vrijwilligers vanuit Nederland hiervan profiteren. Doordat Joshua geen lange reistijden meer hoeft te maken, is hij meer en makkelijker beschikbaar en minder vermoeid. En Mirjam kan voor de vrijwilligers meer beschikbaar zijn dan voorheen.

Kosten

De totale kosten voor de bouw van het woonhuis zijn € 32.350,-. De begroting van dit bedrag kunt u hier bekijken.

Reeds gefinancieerd: € 26.255,-
Nog te financieren: € 6.095,- 

Gezien de reeds ontvangen donatie van € 26.255,-, is de bouw van het huis, zoals u kunt zien op de foto's hieronder, reeds gestart.
Om het huis af te bouwen is er nog een bedrag nodig van € 6.095,-. 

Wilt u een bedrag doneren ten behoeve van de bouw van het huis? Uw hulp is van harte welkom! 

Doneer

Foto's van de bouw van het huis

Sluiten