Voetbalveld

Voetbalveld

De kinderen voetballen graag! Op het terrein is een voetbalveld, maar die zit vol hobbels en kuilen. Ook is de afwatering niet goed, waardoor het veld nat en modderig is als het veel regent. Dit is niet alleen lastig voetballen voor de kinderen maar zorgt ook nog eens voor gevaarlijke situaties. Daarom willen we het voetbalveld op korte termijn verbeteren en speelklaar maken.

Website - voetbalVoetbalveld voor de kinderen
We vinden het belangrijk om alle kinderen goede mogelijkheden te geven om te sporten. Dit is ook de visie van de Oegandese regering. De populairste sport op onze campus en in de omgeving is voetbal. Kinderen van alle leeftijden, zowel jongens als meisjes, vinden het leuk om in hun vrije tijd te voetballen. Daarom willen we dat het voetbalveld speelbaar én veilig is, zodat de kinderen volop kunnen genieten van het voetbal.

Belangrijke sociale functie voor de omgeving
Het huidige voetbalveld wordt niet alleen door onze eigen kinderen gebruikt maar ook door kinderen uit de omgeving. Ons veld is het enige voetbalveld in een omtrek van 3 kilometer. Het heeft daarom een belangrijke sociale functie.

Wat is nodig?
Om het voetbalveld te verbeteren zal een drainage systeem worden aangelegd, een laag gravel, en er komt nieuw gras. Ook worden er twee nieuwe doelen neergezet. We zien uit naar alle blije gezichten van de kinderen! Help je mee om het voetbalveld speelklaar te maken?

Kosten
De kosten voor het verbeteren van het voetbalveld zijn € 12.900,-

Doneer

Sluiten