Solar buitenverlichting

Solar Buitenverlichting

Op onze campus in Oeganda gaan inmiddels meer dan 1000 kinderen naar school, verdeeld over de basis- en de middelbare - en vakschool. Tevens wonen en slapen zij bij ons. Het totale ommuurde terrein is drie hectare grond. Naast de scholen en slaapaccommodatie omvat de campus ook een kliniek, een kerk, een keuken en een eetzaal. De veiligheid van de kinderen op de campus heeft de hoogste prioriteit. Goede beveiligingsverlichting ’s avonds en ’s nachts is daarbij onmisbaar.

Huidige situatie
De exorbitante hoge energieprijzen noodzaakt ons bijna om de nachtverlichting uit te doen, dit zou echter onverantwoord zijn. De nachtverlichting is nodig voor o.a. de beveiliging. Het ommuurde terrein wordt op dit moment verlicht door 75 lantaarnpalen. Deze branden 12 uur per nacht van 19 uur tot 7 uur. Om de hoge energiekosten te voorkomen vragen wij hulp om de nachtverlichting te vervangen door solar lantaarnpalen om zo de veiligheid van onze kinderen te waarborgen en de kosten te verlagen met ruim € 200,- per maand.

Het project

Excerpts (4)Wat zal er concreet gedaan worden?
De huidige 75 lantaarnpalen worden vervangen voor 25 solar-lantaarnpalen. De nieuwe lantaarnpalen zijn hoger en geven feller licht, waardoor er minder palen nodig zijn. Er is reeds een test uitgevoerd met een solar lantaarnpaal, om te zien of dit bevalt. De juiste paal is inmiddels gevonden om het project van goede verlichting te kunnen voorzien.

Wie en hoeveel mensen zullen hiervan rechtstreeks profiteren?
Alle ruim 1000 leerlingen op de scholen, de 100 Oegandese personeelsleden die werken en grotendeels ook wonen op het terrein hebben hier baat bij.

Wat zal het lange termijn effect op de doelgroep zijn na voltooiing van het project?
Er zal verbeterde beveiligingsverlichting voor buiten zijn, wat bevorderlijk is voor de veiligheid op de campus en het zicht ’s nachts aanzienlijk verbeterd. Tevens zal er een besparing plaats vinden van ongeveer € 2500,- per jaar aan elektriciteitskosten.   

Kosten

Totaal kosten voor 25 solar lantaarnpalen inclusief installatie: € 5.061,-

Donatie

Sluiten