Noodfonds

Noodfonds

Op dit moment staan we wéér voor een enorme crisis. Ten diepste vragen we ons af: hoe kunnen we al onze 1000 kinderen iedere dag van een maaltijd voorzien? Door de oorlog in Oekraïne zijn de voedsel- en energieprijzen in Oeganda immens gestegen en is de koers van de Euro ten opzichten van de Oegandese Shilling hard onderuitgegaan. Waar het eindigt weten we niet. De kinderen hebben eten nodig! Daarom vragen wij u om hulp!

www.wisselkoers.nlDe Oegandese regering heeft de schoolgelden bevroren. Het verhogen van schoolgeld voor de betalende leerlingen is hierdoor geen optie. Tevens heeft de regering besloten dat een deel van de leerlingen het eerste semester van het schooljaar geen schoolgeld hoefden te betalen. Ook die kosten kwamen op het bordje van onze Oegandese organisatie. 

Het is de afgelopen maanden klap, na klap, na klap. Gelukkig hebben we een deel van de kosten kunnen opvangen met het noodfonds uit 2021. We zijn nog steeds dankbaar dat u ten tijde van de coronacrisis ruimhartig heeft gegeven en we voor de kinderen konden blijven zorgen. Met pijn in ons hart doen we weer een beroep op u.

Klik hier voor een specificatie van de stijgende prijzen voor voedsel- en energie

Doneer nu

Sluiten