Nafasi Welfare Centre

Kindje NafasiNafasi Welfare Centre is een crisisopvang voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Sinds 2014 heeft Kinderhulp Afrika dit project onder haar hoede. Nafasi biedt een tijdelijk veilig thuis aan baby´s en kinderen die worden achter gelaten of ter vondeling worden gelegd. Het is de visie om binnen 8 maanden een nieuw, veilig en warm huis voor deze kinderen te vinden.

Direct na binnenkomst van een kind vindt medisch en ander noodzakelijk onderzoek plaats. De eerste 48 uur is er continue observatie en begeleiding. Ook wordt er gezocht naar de achtergrond en geschiedenis van het kind. Op basis van een weloverwogen plan wordt in de maanden hierna een zo goed mogelijke omgeving gezocht. Bij voorkeur een gezin, omdat een kind het beste kan opgroeien in een stabiel en liefdevol gezin.

Nafasi heeft sinds 2011 al heel wat kleine kinderen mogen helpen met behulp van sociaal werkers en de Raad van kinderbescherming. In veel gevallen konden de kinderen weer in een gezin geplaatst worden! Soms zelfs in het eigen gezin met begeleiding voor de (vaak) jonge moeder. In andere gevallen konden
er pleeggezinnen  worden ingezet binnen Uganda.

Juist omdat Nafasi goed bekend staat bij de overheid kunnen zij samen met anderen veel bereiken, zodat
deze kwetsbare kinderen in hun jonge leventje weer liefde, aandacht en geborgenheid ervaren. Iets wat
elk kind verdient!

www.nafasiwelfarecentre.org

 

Reageren is niet mogelijk