Ondernemersreis

Ondernemersreis

14-24 maart 2024

Ga mee met onze ondernemersreis! 

Van donderdag 14 maart t/m zondag 24 maart 2024 bezoeken we het prachtige Oeganda, gaan we op safari en maak je kennis met o.a. onze eigen afgestudeerde studenten die ook ondernemer zijn!

Programma

Donderdag 14/3 Dag 1. We vertrekken om 11.00 uur vanaf Schiphol met een rechtstreekse vlucht van de KLM naar Entebbe, waar we om 22.30 uur aankomen. We reizen door naar het nabijgelegen hotel.

Vrijdag 15/3 Dag 2. We genieten deze ochtend in de prachtige tuin van het hotel. Na een heerlijk ontbijt, reizen we door richting de campus in Namugongo. Onderweg bezoeken we twee van onze afgestudeerde leerlingen die nu ondernemers zijn. We maken kennis met deze oud-leerlingen en het Oegandese ondernemerschap. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner in het hotel.

kinderenZaterdag 16/3 Dag 3. ’s Ochtends brengen we een bezoek aan de wijk en het huis van één van de kinderen. Het geeft ons een inkijkje in het dagelijks leven. Het wordt als eer gezien om ons te ontvangen en rond te leiden. ’s Middags organiseren we een leuke sport- en spelmiddag voor de kinderen op de campus. ’s Avonds gaan we genieten van een gezellige Oegandese feestavond.

Zondag 17/3 Dag 4. Deze ochtend beleven we een echte Oegandese kerkdienst. In de middag brengen we een once in a life time bezoek aan de evenaar. Een bijzondere ervaring. Er is een leuke markt en ’s avonds gaan we uit eten in een gezellig restaurant.

Maandag 18/3 Dag 5.
We maken een dagtocht naar de authentieke stad Jinja. Jinja ligt ongeveer 60 km van Kampala. We gaan daar een bezoek brengen aan de oorsprong van de Nijl en maken een boottocht over het Victoriameer, dat bekend staat om zijn onderwaterbronnen.

Dinsdag 19/3 Dag 6. In de ochtend krijgen we een uitgebreide rondleiding over de campus en maken kennis met de vele kinderen. In de middag brengen we een bezoek aan het museum Martyrs Shrine, een indrukwekkend bezoek dat veel inzicht geeft in een stukje historie van het land. ’s Avonds laten de leerlingen van de cateringklas hun kookkunsten aan ons zien en bereiden voor ons een heerlijke maaltijd.

Woensdag 20/3 Dag 7. We gaan vandaag al vroeg op pad; op safari naar één van Oeganda’s mooiste wildparken met een overweldigende waterval: Murchison Falls. Onderweg gaan we in Ziwa Rhino Wildlife Ranch op zoek naar de witte neushoorn, die nergens anders in Oeganda te spotten is. Na de lunch zullen we verder rijden naar het Nationaal Park waar we later die dag een bezoek zullen brengen aan de top van de prachtige waterval.

safari land cruiserDonderdag 21/3 Dag 8. ’s Morgens vroeg gaan we op safari, waar we oog in oog zullen staan met olifanten, giraffen en vele andere wilde dieren. In de middag genieten we van een heerlijke boottocht over de rivier de Nijl en varen we richting de indrukwekkende Murchison Falls, terwijl we krokodillen en nijlpaarden volop in het water zullen spotten.

Vrijdag 22/3 Dag 9. Na het ontbijt maken we nog een laatste safari in het nationaal park, waarna we weer richting Entebbe zullen gaan. Onderweg brengen we een bezoek aan de levendige craftmarkt in Kampala, waar je de leukste souvenirs en prachtige kunstwerken kunt kopen. ’s Avonds gaan we nog heerlijk uiteten in een gezellig wokrestaurant met live muziek.

Zaterdag 23/3 Dag 10. Onze laatste dag alweer. ’s Ochtends is er een keuze; breng een bezoek aan de prachtige botanische tuinen van Entebbe, die gelegen zijn aan de oevers van het Victoriameer. Deze tuinen vol flora en fauna zijn een fantastische bezienswaardigheid die je niet mag missen. Of maak een 3-uur durende fietstocht met gids bij het Victoriameer. Verken via de onverharde wegen met prachtige uitzichten het adembenemend mooie Victoria-schiereiland. ’s Middags genieten we heerlijk van een rustige middag aan het zwembad. Na het diner vertrekken we naar het vliegveld, waar de KLM vlucht om 23.30 uur weer richting Nederland vertrekt.

Zondag 24/3 Dag 11. Om 7.00 uur ’s ochtends komen we aan op Schiphol en zijn we weer terug in Nederland. Je kunt terugkijken op een onvergetelijke reis. De kinderen in Oeganda en Oeganda zelf zullen voor altijd een speciale plaats in je hart hebben.

Kosten

De kosten van de reis komen op € 2495,- per persoon* op basis van een tweepersoonskamer. Deze prijs is inclusief retourvlucht van Amsterdam naar Entebbe (KLM), transfer tussen de luchthaven en het hotel en v.v. in Oeganda, vervoer tijdens de gehele reis, maaltijden, overnachtingen in de hotels, de excursies zoals beschreven in het reisprogramma, bezoek en entree aan de Nationale Parken inclusief safari game drives. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 300,- voor de gehele reis.

Niet in de prijs inbegrepen: Visa ($ 50), inentingskosten van vaccinaties en preventieve malariamedicatie, reisverzekering en annuleringsverzekering (verplicht), vervoerskosten van en naar Schiphol, overige kosten zoals, paspoort, snacks, alle dranken die genuttigd worden in het hotel buiten de maaltijden om (uitgezonderd ingekocht drinkwater), alcoholische dranken tijdens de maaltijd en telefoonkosten.

*onder voorbehoud van koerswisselingen en verhoging van ticketkosten

Aanmelden

Leest u voordat u zich aanmeldt de aanvullende informatie en voorwaarden goed door. 

Aanmelden

Sluiten