Nafasi Welfare Centre

Kindje Nafasi

Nafasi Welfare Centre is een crisisopvang voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Sinds 2014 heeft Kinderhulp Afrika dit centrum onder haar hoede en in 2017 is een nieuwe opvanglocatie in gebruik genomen, op ons terrein, maar net buiten de campus. Nafasi biedt een tijdelijk veilig thuis aan baby┬┤s en kinderen die worden achtergelaten of te vondeling worden gelegd. De visie is om binnen 8 maanden een nieuw, veilig en warm thuis voor deze kinderen te vinden.

Direct na binnenkomst onderzoeken wij een kind op medisch en ander gebied. De eerste 48 uur houdt ons personeel het onder continue observatie en begeleiding. Ook wordt er gezocht naar de achtergrond en geschiedenis van het kind. Op basis van een weloverwogen plan zoeken zij in de maanden daarna een zo goed mogelijke en liefdevolle omgeving voor het kind.

Nafasi heeft sinds 2011 al heel veel kleine kinderen mogen helpen met behulp van sociaal werkers en de Raad van de kinderbescherming. In veel gevallen konden de kinderen in een (pleeg)gezin geplaatst worden en soms zelfs in het eigen gezin, met daarbij begeleiding voor de jonge moeder.

Voor meer informatie over Nafasi kijk op: http://www.nafasiwelfarecentre.org/nl/

 

Reageren is niet mogelijk