Wat maakt ons uniek?

Wij richten ons op weeskinderen. En binnen die groep op de meest schrijnende situaties. Om die reden staat voor ons de ontwikkeling van het kind zélf centraal, niet van de hele oorspronkelijke leefomgeving. Wel houden we nadrukkelijk de relatie met familie en stam in stand. Daarnaast ondersteunen wij andere hulporganisaties die vergelijkbare doelen hebben, maar die geen eigen scholen exploiteren.

Wij bieden de kinderen in Oeganda een volledig zorgpakket op één campus. De kinderen wonen er en doorlopen er de basisschool en de middelbare school. Ook leiden wij hen op in een technisch vak naar keuze. Er is een kerk, er zijn sportfaciliteiten, en ook is er een kliniek op het terrein. Die voorziet ook in medische zorg voor de omgeving.

Wij stimuleren het contact tussen sponsorouders en hun kind, en bieden gastenverblijven aan voor bezoek en persoonlijke kennismaking. Kinderhulp Afrika heeft een onbezoldigd bestuur dat regelmatig in Oeganda faciliteert bij beleidsvorming, budgettering, en ontwikkelingsplannen.

Reageren is niet mogelijk