Kliniek

kliniek

Het aantal sterfgevallen in Uganda zou drastisch teruggebracht kunnen worden wanneer er in het land een betere gezondheidszorg zou zijn. Nog steeds sterven grote aantallen mensen aan ziekten die prima te behandelen zijn, zoals malaria.

In de omgeving van de campus was oorspronkelijk geen dokterspraktijk, EHBO-post of kliniek. In 1997 openden wij op het terrein van de campus een kleine kliniek, die in latere jaren werd uitgebreid. Een arts en een tandarts houden dagelijks spreekuur, en verloskundigen en verpleegster zijn vierentwintig uur per dag beschikbaar voor bevallingen en eerste hulp. Wij beschikken over een echografieapparaat en een laboratorium waar bloed en urine worden onderzocht.

De kliniek speelt inmiddels een belangrijke rol voor het project, maar vooral ook voor de mensen uit de omliggende dorpen Nsasa, Nabasuqwe, Namugongo en Jjanda. Dertig patiënten bezoeken dagelijks de kliniek. Vele levens zijn er gered en honderden baby’s zijn er geboren.

laboratoriumEen andere grote bijdrage aan de volksgezondheid is schoondrinkwater. Op het project is een diepe bron geslagen waar schoon drinkwater uit gepompt wordt in een watertoren met een inhoud van 20.000 liter. Het project is nu altijd voorzien van drinkwater, zelfs als de stroom drie dagen uitvalt.

 

Reageren is niet mogelijk