Periodieke schenking

Als u met regelmaat doneert aan Kinderhulp Afrika, kunt u ons op een eenvoudige manier meer laten ontvangen zonder dat u netto meer schenkt.

Hoe kunt u met hetzelfde bedrag toch meer schenken aan Kinderhulp Afrika?
Door een periodiek schenking vast te leggen. Dat kost u niets, maar geeft ons wel de mogelijkheid om voor meer kinderen zorg te dragen.

Periodieke giftVoorbeeld
Stel, u verdient € 40.000,- per jaar en u doneert maandelijks € 25,- aan Kinderhulp Afrika, dat is per jaar € 300,-. Dit is minder dan de drempel van 1% die de belastingdienst hanteert en daarom kunt u deze gift niet van de belasting aftrekken. Wanneer u de gift als periodieke schenking laat vastleggen kan dit wel.
Ook als u de bovengrens van 10% van uw inkomen passeert, kunt u via een periodieke schenking toch de volledige gift aftrekken van de belasting.

U kunt al een periodieke schenking vastleggen per jaar en het bedrag in maandelijkse termijnen betalen. Een periodieke schenking heeft een looptijd van minimaal 5 jaar.

Sinds 1 januari 2014 is het mogelijk om via een ‘onderhandse schenkingsovereenkomst’ een periodieke schenking vast te leggen. Tussenkomst van een notaris is hiermee niet meer nodig.

Klik hier om de schenkingsovereenkomst te downloaden

Mocht u van deze ‘onderhandse schenkingsovereenkomst’ gebruik willen maken, print dan de formulieren en vul uw gegevens in. U kunt het formulier, ingevuld en ondertekend, naar ons sturen (Postbus 70, 1430 AB Aalsmeer), wij zullen u een getekend kopie retour sturen.

Wilt u meer informatie ontvangen? Of heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres info@kinderhulp-afrika.nl

Reageren is niet mogelijk