Vrijwilliger

Wil jij stage lopen of je als vrijwilliger inzetten op ons project in Oeganda?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen met een hart voor kansarme kinderen in Afrika.

Wij kunnen je hulp gebruiken! Er is een fantastisch team in Oeganda dat de kinderen begeleidt en verzorgt en jouw bijdrage is van harte welkom!

Reageren is niet mogelijk

 • Wat kan je voor de kinderen betekenen?
  In de periode dat je bij ons bent, wil je je natuurlijk nuttig inzetten. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van mogelijke activiteiten.

  Onderwijs
  – Assisteren in de klassen op de basis-, middelbare- en vakschool
  – Begeleiden van de kinderen die een leerachterstand hebben
  – Begeleiden bij het leren lezen (Engels)
  – Spelen, voorlezen en geven van persoonlijke aandacht
  – Sport- en spel activiteiten organiseren en ondernemen in de vrije tijd

  In de kliniek
  – Het bijstaan en helpen van het medische team, helpen bij bevallingen
  – Delen van kennis, ervaring en praktische hulp. Geven van klinische lessen
  – Helpen met spreekuren, behandelingen, wegen, vaccineren en administratief werk
  – Administreren van de medicijnen

  Overig
  – Helpen in de keuken met het uit serveren van de maaltijd aan ± 800 kinderen
  – Helpen met de organisatie van diverse activiteiten, zoals feestjes, sport en spel, dansvoorstellingen
  – Initiëren en begeleiden van activiteiten zoals spelletjes en knutselen
  – Loodgieters, elektriciens, timmerlieden en schilders etc. zijn zeer welkom!

  Naast dat je bij ons werkt, kun je ook helpen bij Nafasi Welfare Centre. Dit staat op hetzelfde terrein. Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Nafasi vind je hier. Een combinatie van beide projecten is mogelijk!

  Accommodatie
  Je verblijft in één van onze gastenverblijven op ons terrein. Dit huisje is volledig ingericht met keuken, woonkamer, badkamer met douche en slaapkamers. Je kunt tevens gebruik maken van de wasmachine en (beperkte) wifi. Als je dat wilt mag je mee eten op het project (eenvoudige lokale maaltijden) maar je kunt ook zelf koken. Een kleine supermarkt en groente- en fruitkraampjes zijn op loopafstand van het project te vinden. Op ongeveer 15 minuten rijden van het project bevinden zich twee verschillende grote luxe winkelcentra met een grote supermarkt, drogisterij, restaurant, bioscoop en diverse andere winkels.

  Vervoer
  Bij aankomst in Oeganda wordt je opgehaald door één van onze medewerkers van het vliegveld in Entebbe en naar het project en je gastenverblijf gebracht. Wil je tijdens je verblijf ergens naar toe, dan kun je dat regelen op het kantoor aldaar. Zij vragen een chauffeur je tegen een kleine vergoeding te brengen waar je heen moet. De exacte prijzen hiervoor zal je t.z.t. ontvangen. Op de dag dat je weer naar huis gaat brengen wij je weer naar het vliegveld van Entebbe.

  Nederlandse begeleiding
  Er is Nederlandse begeleiding (Mirjam) ter plaatse om je op je eerste dag rond te leiden en je op weg te helpen. Als je hulp nodig hebt of vragen tijdens je verblijf kan je bij haar terecht.

  Veiligheid
  Ons terrein is geheel ommuurd en 24-uur per dag bewaakt.

  – Je leeftijd is minimaal 18 jaar, tenzij vergezeld door volwassenen
  – We willen niet dat je alleen op het project verblijft, dus meldt je aan met iemand of informeer bij ons of er meerdere aanmeldingen zijn in         de periode dat je wilt komen
  – Maximaal verblijfsduur 12 weken
  – Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
  – Je kunt goed zelfstandig werken werken en je neemt zelf initiatieven
  – Er mag niet gerookt worden, drugs gebruikt worden of alcohol gedronken worden op het terrein
  – In de schoolvakanties gaan de kinderen naar hun voogd. Het is dus belangrijk dat je je reis niet in die periode plant. Plan je reis niet in           december & januari, begin tot eind mei en niet eind augustus tot half september. Nafasi Welfare Centre is wel het hele jaar open.

  Kosten
  De kosten voor je verblijf is afhankelijk van het aantal nachten dat je verblijft. De basisprijs waar je mee moet rekenen is € 250,-. Hiervoor zorgen wij dat je opgehaald en terug gebracht wordt naar het vliegveld en hiermee betalen we de Nederlandse begeleiding ter plaatse. Verblijf in het gastenverblijf kost € 10,- per persoon per nacht.

  Rekenvoorbeeld: Je gaat bijvoorbeeld voor 4 weken naar ons project, de kosten hiervoor zijn € 250 + (28 nachten x € 10,-) = € 530,-

  Je ticket naar Entebbe boek jezelf. Je mag zelf kiezen welke vliegmaatschappij je hiervoor neemt.

  Wil je als gezin met kinderen ons project bezoeken? Dan maken we een aparte berekening voor je. Neem hiervoor contact met ons op.


  Aanmelden
  Ben je enthousiast geworden om vrijwilligerswerk bij ons te komen doen?
  Meld je aan via onderstaande button. We zullen contact met je opnemen en een afspraak met je maken om nader kennis te maken. We geven je op deze bijeenkomst meer praktische informatie over Oeganda en ons project, zodat je goed voorbereid op reis gaat!